stressed out

10 May 2017

Pääsykokeisiin lukeminen on pitänyt mut kiireisenä koko kevään. Mä en kovin helposti stressaannu, mutta nyt mulle on alkanut selviämään, mitä stressi oikeesti on. Mun iho kukkii enemmän, päätä särkee monia kertoja viikossa, ahdistun helpommin ja koetilanteet on alkaneet jännittää. Kaiken tämän lisäksi, tulin kipeäksi tuossa pari päivää sitten, joka todella on vaikeuttanut keskittymistä. Tuntuu, että oon niin kaikkeni antanut, vaikka en olekaan. Koko ajan pitäs jaksaa puskee kovemmin.

stress2 Harjoituspääsykokeet on mun osalta menneet vaihtelevasti, välillä tosi hyvin ja välillä tosi huonosti. Huonoista pisteistä mulle tulee niin paha mieli, että monet itkut oon niiden takia vierittänyt. Oon jopa alkanut huomaamaan pieniä masentuneisuuden merkkejä itsessäni. Se häpeän tunne epäonnistuneen kokeen jälkeen on ihan hirveä. Tulee sellanen fiilis, et luenko mä tätä aivan turhaan vai oonko mä ihan tyhmä?

stress3 Näistä sanoista en oo saanut minkäänlaista boostia opiskeluun, vaan päinvastoin. Itteni mollaaminen vaan pahentaa tätä tilannetta ja edelliseen koepaperiin kirjoitinkin itselleni viestin “Tsemppiä Sanni! Sä pystyt siihen!”. Ja ihme kyllä mun suoritus parani. Tästä saan myös kiittää mun ihania läheisiä, jotka on jaksanut tsempata mua! Kyllä se tästä. Pääsykoepäivä lähestyy koko ajan ja haluan olla valmis siihen. Eli puurtaminen ja tsemppaus (ja blogin hiljaiselo) jatkukoon! Tämän rupeaman jälkeen lupaan postailla taas säännöllisesti - ja jostain ihan muusta kuin pääsykokeista!

I've been very busy because of studying for educational entrance examination and I've realized what stress is really like. I've been anxious, I have multiple headaches in a week and I got sick couple days ago. I feel like I've given my all, but I haven't. I need to push harder - all the time. My scores in the practice exams has gone up and down. When I get lower scores than usual, I get very depressed and I'm thinking "Am I studying for no reason or am I just stupid?". This hasn't cheered me up at all, so in the last exam I wrote a note to the paper: "You can do it!", and it actually went lot better. I'll continue studying and I promise that after the entrance examination, I will be back posting regularly!

17 comments

 1. Hirmu paljon tsemppiä pääsykokeisiin, SÄ PYSTYT SIIHEN! Itellä on jo ekat pääsykokeet takana ja parit vielä eessä, ja ei voi muuta sanoa ku että erittäin tuttuja fiiliksiä täälläkin noi mitä postauksessa kuvailit... Mut hei kohta ne kokeet on ohi ja voidaan keskittyy tulosten jännittämiseen :'D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei tsemppiä sullekin! Ja niimpä, kyllä se tästä helpottuu kun saa varmuutta siihen itse kokeeseen. :-) Kiitos paljon Linda! :)

   Delete
 2. Mulla kävi sillä lailla että käytin kaikki energiani kirjotuksiin lukemiseen ja sitten pääsykokeisiin en jaksanut panostaa oikeastaan ollenkaan :/ Noh, ehkä se on periaatteessa vaan ihan hyvä pitää tuleva vuosi välivuotena, koska sillon saa ainaki levätä.

  http://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ihmettele yhtään, tekee varmasti hyvää viettää se välivuosi ja vaikka miettiä mitä sit oikeesti haluukaan tehdä. :-)

   Delete
 3. Tsemppiä ihan älyttömästi!! Sulla on ainakin oikee asenne :)

  ReplyDelete
 4. Stressi on hyvin tuttu ilmiö täälläkin, mikä on kuitenkin melko huono homma sen kannalta, että käyn vielä peruskoulua ja olisi lukiot ja muut vielä edessä... Eihän omalle luonteelleen mitään voi, mutta pieni hellittäminem pitäisi oppia. :-D

  Tämä postaus kuitenkin kuvasi niin hyvin sun fiiliksiä kiireisistä pääsykoeajoista ja tunnistin itsenikin monesta kohtaa. Mä tiedän, että sä selviät ja kohta saat levähtää ihan luvan kanssa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi, mä uskon että tunnistit samoja juttuja. Toivottavasti osaat kans hellittää välillä, ettei oo koko kouluaika pelkkää stressiä. :) Mutta joo, kohta alkaa kesäloma, vielä pitää vähän aikaa jaksaa tsempata! Kiitos Ada jälleen kerran tsempeistä! ♥

   Delete
 5. Niin paljon tsemppiä!! Sä jaksat ja pystyt tähän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Loppusuoralla ollaan jo, pitää vaan jaksaa vielä pinnistää. :-)

   Delete
 6. Liian tuttu tunne tuo stressi... Mutta siitä selviää ja muista oikeasti ottaa väillä rennosti myös! Tsemppii todella paljon ja ainakin mä pidän peukkuja:)

  ReplyDelete
 7. Heissan, tulin ilmottelemaan että pääsit valittuihin blogeihin, linkkaa blogisi -postauksen tuloksissa! Postaus pyöri Fresh Beginner blogissa, mutta blogi jatkaa uudessa osoitteessa, kera linkkaa blogisi -tulosten. > tessa-kalpea.blogspot.fi!

  ReplyDelete
 8. Tsemppiä kovasti ja iso voimahali!!! :-)♥♥♥

  ReplyDelete
 9. Tsemppiä paljon!! Mun poikaystävä lukee noihin samoihin pääsykokeisiin tai no.. eipä oo paljoo yhtään lukenut, että on suoranainen ihme jos se tonne pääsee. :/ Mä yks päivä etin sun blogia mut en löytänyt mistään! Olis pitänyt liittyä lukijaks ekalla kerralla, kun sun blogiin eksyin. Mut nyt liityin! :)

  nooraemiliaaa.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joillekin riittää se vähempikin lukeminen sisäänpääsyyn, mutta viime vuoden tuloksien mukaan, mulle ei ainakaan. :-D Tsemppiä sun poikaystävälle myös! Ja kiitos ihan super paljon ja tervetuloa! :-)

   Delete