first week of school

22 January 2018

schoolNoniin! Ensimmäinen viikko AMK:ta takana ja toinen alkamaisillaan! Kuten lupasin, kertoilen teille hieman miten tämä opiskelu on lähtenyt käyntiin. Meillä oli siis viikolla kaksi keskiviikosta perjantaihin orientaatiopäivät ja viime viikko oli ensimmäinen ns. oikea kouluviikko. Ollaan saatu paljon infoa opiskeluista ja kursseista. Fiilis on hieman hämmentynyt, mutta kyllä tämä tästä!

Oon oppinut jo muutaman sanan kiinaa, yrittänyt verestää ruotsin taitojani, hankkinut haalarit, ostanut muutaman haalarimerkin, juonut paljon kahvia, tanssinut Kaivohuoneella ja kuullut paljon meidän kursseista ja tulevista projekteista. Toki mulla on vielä opittavaa koulujutuista ja käytännöistä, mutta onhan tässä aikaa oppiakin.

Okay! The first week in university of applied sciences - check! As I promised I'm going to tell you how's the school started. Last week's Wednesday to Friday we had orientation days and this week was our first actual school week. I've gotten loads of info and I'm bit confused of it all, but that's expected. I've already learnt a couple of words of Chinese, tried to re-learn Swedish, purchased my coveralls and learnt a lot about courses and becoming projects. I'll still have a lot to learn, but happily there's loads of time to learn.

school (2) Meidän ryhmä on täynnä ihania ihmisiä ja musta tuntuu, että oon ihan oikealla alalla. Oon tutustunut uusiin ihmisiin ja mulle se ei aina ole ollut itsestäänselvyys. Nuorempana olin tosi ujo ja mun on ollut vaikea luoda kontakteja. Tosin nykyään se tulee ihan luonnostaan ja tiedän, että muhun on helppo tutustua. Ja aika nopeasti sen huomaa, että onko joku sun tyyppiäs vai ei - ja mun onnekseni, niitä ihmisiä on meidän ryhmä pullollaan!

Bullet journalistakin on ollut paljon hyötyä aikataulujen ja deadlinejen sekä muistiinpanojen kirjaamisessa. Vapaa-ajalla olenkin väkerrellyt seuraavaa kuukautta valmiiksi journaliini. Ja lupaan, että bujosta on tulossa oma erillinen postauksensa viimeistään helmikuun alussa.

The students in our department are just lovely and I think I really am in a right place. I've gotten new friends and to me it hasn't always been easy. When I was younger I was very shy and it has been difficult to me to make contacts. Nowadays it comes naturally and I know I'm easy to get to know with. And it's quite easy to notice, which person is your type - and to my relief I have a whole department full of them!

school (3)Koulu on alkanut siis hyvin ja oon kyllä niin onnellinen siitä! Tähän asti vaikuttaa siltä, että oon ihan oikeessa paikassa. Vaikka tarkoituksena on tosiaan jatkaa vielä yliopistoon, tästä on kuitenkin hyvä aloittaa ja oikealla tiellä ollaan jo! Tämä koulu on tällä hetkellä just mua varten. Olen kiitollinen tästä hetkestä ja mahdollisuudesta saada koulutus. Miten teillä on lähtenyt joulun jälkeen koulut ja työt käyntiin? Ihanaa maanantaita! ♥ Ps. Kiitos superisti palautteesta mun ensimmäiseen mielipidepostaukseen, voisin harkita niiden tekemistä enemmänkin!

So the school has started very well and I'm so happy about it! For now it feels like my place to be. I do have plans for the future to get to uni, but this is a great place to start! This school is at the moment the best place for me. I'm very grateful. How's your school or work started after Christmas? Have a lovely monday! ♥
Follow me on Blogger or Bloglovin

15 comments

 1. kuulostaa mahtavalta, opiskelu best! <3<3

  ReplyDelete
 2. Ihana kuulla et sun koulu on alkanu hyvin :D Te ootte kyl saanu myös paljon tehtyä jo heti näin alussa. Itellä on jatkunu loman jälkeen koulu vähän huonosti, mutta kuten mun äidillä on tapana sanoa; "Huonolla alulla on aina hyvä loppu."

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo! Ihan alusta alkaen ollaan päästy tositoimiin - tosin vähän hitaammin tietysti, mutta projekteja on saatu jo alkuun. :-) No niimpä, kyllä se siitä! Tää maanantai tuntuikin jo rankemmalta kuin koko viime viikko, mutta kyllä se loppuviikkoa kohden helpottaa. :D

   Delete
 3. Ihana kuulla, että sulla on lähtenyt koulu hyvin käyntiin! Tosta bullet journalista ootan innolla postausta, niitä on aina mukava lukea. Itselläni on koulu lähteny ihan hyvin käyntiin, paljon hommaa kuitenkin on ja alkaahan se jo vähän väsyttää, kun koko ajan on monta rautaa tulessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, bujo-postausta ootan jo itekin haha! Ja niinhän se on - mullakin aika varmasti hymy jossain vaiheessa hyytyy, kun koulujuttuja alkaa kasaantua... :D

   Delete
 4. Ai että tykkään tästä sun blogin värimaailmasta ja tyylistä. Kiva, että koulu on lähtenyt käyntiin hyvin. Itsellä vielä välivuosi käynnissä mutta työtkin kyllä maistuu :) taidan jäädä lueskelemaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos hirmuisesti Nea! ♥ Tervetuloa! Ja hyvä, että sulla on kuitenkin töitä! Itse olin myös muutamalla välivuodella ja työtarjonta oli todella vaihtelevaa. :-/

   Delete
 5. Ihanat kuvat taas tässäkin postauksessa ♥ Ja huippua että koulu on lähtenyt noin kivasti käyntiin ja ala tuntuu omalta. Bullet journalin oon itekin huomannut superkäteväksi kaikkien kouluhommien sun muiden organisoinnissa. Mielenkiinnolla odotan bujopostausta siis, jos siitä saisi jotain uusia vinkkejä tai ideoitakin :)

  ♥: Linda/Revontulipalo

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Linda! ♥ Kiva kuulla, bujoilu on kyllä ihan parasta! :-)

   Delete
 6. Tsemppiä kouluun ja oikeesti arvostan tuota kun sanoit olevasi kiitollinen koulutuksesta. Liian harvoin opiskelija tiedostaa sen miten hankala sinne on päästä ja kuinka moni siitä taistelee. Oot ihana ❤️

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Iida! ♥♥ Se on kyllä totta! Itse pyrkinyt jo muutaman kerran kouluun ja aina joutunut pettymään, joten nyt kun vihdoin on lunastanut sen koulupaikan, sitä osaakin arvostaa ihan eri lailla. :-)

   Delete
 7. Ihana kuulla että sulla on mennyt noin hyvin :) Ois kiva lukea lisääkin opiskelujuttuja sun blogista! Paljon tsemppiä myös jatkoon<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Elli! ♥ Opiskelujuttuja on varmasti tulossa blogiin tulevaisuudessakin! :-)

   Delete
 8. Niin ihanaa kuulla, että sulla on alkanut opiskelut hyvin! ♥ Mua jännitti viime syksynä tosi paljon aloittaa uudessa koulussa, koska en myöskään tiennyt millaisia ihmisiä täällä tulee olemaan. Kaikenlisäksi olin hieman epävarma, että onko lastenohjaaja sittenkään mulle se oikea ammatti. Mutta kaikki on onneksi mennyt hyvin, kaikki mun luokkalaiset on ihan mahtavia tyyppejä ja viimeistään työharjottelun loputtua tajusin, että tää on se oikea ala mulle, koska rakastan lapsia yli kaiken ♥

  ReplyDelete