non-promises for 2 0 1 9

10 January 2019

Kuukausi edellisestä postauksesta. Jahas. Jouluiset postaukset jäivät mun osalta todella vähäisiksi, vaikka viime postauksen jälkeen jäin todella pitkälle joululomalle - jota mä muuten edelleen vietän muutaman päivän. Suurimman osan lomasta vietin kotikotikonnuilla vanhempieni luona ja koko loman agendana olikin rentoutua, mikä ainakin vielä tuntuu onnistuneen! Tänään me lähdetään vielä pikaiselle reissulle Tukholmaan, jonka jälkeen alkaakin jo kevätlukukausi. Uuden vuoden kunniaksi halusin kuitenkin piipahtaa täällä blogin puolella, ensinnäkin muistuttamassa teitä lukijoita, että täällä vielä ollaan ja niistä uuden vuoden lupauksista, joita ei tarvitse pitää tai kannata edes tehdä.

changesDieettaaminen tai herkkulakot. En todellakaan lupaa olla täysin ilman herkkuja. Sen olen todistanut monet vuodet putkeen, ettei se vaan toimi. Itsensä liiallinen rajoittaminen on nimittäin ainoastaan rasite, vaikka näin joulun jälkeen tasapainottelu on hyväksi. Mutta liiallisuuksiin meneminen ei kannata koskaan.  ✕ Arvosanojen korottaminen. Vaikka itsekin tavoittelen kiitettäviä arvosanoja ja panostan niihin, tulevaisuuden kokeisiin tai opettajan mieleen ei voi vaikuttaa. Tehtäviin ja kokeisiin voi valmistautua, mutta kukaan ei ole täydellinen - eikä sillä yhdellä (tai muutamalla) kehnommalla arvosanalla ole lopulta mitään merkitystä. ✕ Uuden harrastuksen aloittaminen. Vaikka se kuinka kivaa oliskin, niin en lupaa mitään tähän aiheeseen liittyen. Tää satunnainen blogin kirjoittaminen, kuntosaleilu, lenkkeily ja kotona yksin lauleskelu riittää - ainakin tällä budjetilla.  Going on a diet. I'm definitely not going to restrict my eating. I've confirmed it for many many years that it won't work and I'm not going to do the same mistake. After Christmas is more than okay to balance your diet and eat healthier, but don't make promises - it only makes you sad if you break it. ✕ Improving your grades. I also go for good grades and I invest in them, but you can't predict the future or see what's in your teacher's mind. You can prepare, but no-one's really perfect and that one number has no affect on your later life (period!). ✕ Starting a new hobby. As fun as if would be, I don't want to disappoint myself. This occasional blogging, jogging, gymming and singing by myself at home is enough - for now (and for my wallet).

changes (2)Kirjojen lukeminen. Viime vuonna onnistuin lukemaan kokonaan tasan yhden kirjan. Sen sijaan kuuntelin muutaman kirjan enemmän, mikä oli sekin kivaa! Lukeminen tuntuu nykyisin aikaavievältä, vaikka harrastuksena se olisikin ihan mahtava. ✕ Stressin vähentäminen. Tässä taas yksi lupaus, jonka tiedän rikkovani jo vuoden alkumetreillä. Toki aion pyrkiä stressittomämpään vuoteen, mutta tätäkään lupausta ei voi ennalta päättää. Stressiä tulee jos on tullakseen, mutta sen handlaamista pyrin opettelemaan. ✕ Blogiin panostaminen. Kenties muillekin bloggaajille tuttu fraasi aina vuoden alussa, "aion panostaa enemmän blogiin ja kirjoittaa enemmän postauksia". Nope, ei taas. Koska mun tapauksessa, tällanen tyhjän nysvääjä kun olen, se ei vaan tule onnistumaan. Eli tänä vuonna en lupaa yhtikäs mitään. Pahoittelut siitä.  Reading. Last year I managed to read one book entirely. Instead of reading I've listened a few more audio books! Reading seems to be more time-consuming, even though I'd love to do it more. ✕ Blogging more. Fellow bloggers might understand this worn-out phrase "this year I'm gonna blog more". Well, nope. Don't do it. I won't. And I'm sorry about it.

Mutta kuten näette, blogini on käynyt läpi pikkuisen muutoksen, jonka tarkoituksena on herätellä mun blogi-innostusta. Ja vaikka olinkin pitkään sitä mieltä, etten koskekaan muiden tekemiin ulkoasuihin ja mä niin toivoin, että mun omat rahkeet koodaamiseen riittäisi. Noh, viime syksynä se sitten tuli todistettua - ei ne riittänyt! Ja tällaista ulkoasua kun itse kuitenkin tavoittelin, niin päätin lopulta antaa itselleni luvan luovuttaa... Mitäs tykkäätte uudesta ilmeestä? Ja oletko tehnyt lupauksia tälle vuodelle?
Follow me on Blogger or Bloglovin

4 comments

 1. Sulla on aina ihana blogin ulkoasu! Tääkin on kivan yksinkertainen, mutta ei kuitenkaan mikään tylsä! :)
  Ja hei samaa mieltä noiden lupausten kanssa! Mä yritän lukee tänä vuonna enemmän blogeja tai kirjoja tai lehtiä, mutta tiiän et kun tulee yhtään kiire niin lukeminen jää ihan minimiin! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Taru! Tarkoituksena olikin etsiä sellainen ulkoasu, johon oon itse pyrkinyt omalla koodailulla! :D Jep ja se on niin turhauttavaa! Pitäs joskus varata sille ihan oma aikansa kalenterista, niin jos sitten ehtis! :D

   Delete
 2. Siis sun blogin ulkoasut ovat aina olleet mun lemppareita, kadehtien niitä oon aina kuolaillu <3 tää oli kans tosi kiva postausidea, vähän vaihtelua niihin kuluneisiin uudenvuodenlupauspostauksiin :D

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua, kiitos paljon Sanna! ♥ Jotenkin oma silmä ei koskaan tykännyt niistä räpellyksistä - ehkä sitä joskus osaa itekin koodailla, mutta näillä näkymin en kuitenkaan. :D Kiva kuulla, että tykkäsit! :)

   Delete