about studying

10 April 2017

Tänään kirjottelen aiheesta, joka on mulle (ja varmasti monelle muullekin) erittäin ajankohtainen - opiskelu, ja etenkin pääsykokeisiin opiskelu. Vähän taustatietona - olen siis vuoden 2015 ylioppilas ja viettänyt nyt kaksi välivuotta. Voin sanoa, että ikävä kouluun on suuri!

Today I'm writing about something very current - which is studying and especially studying for educational entrance examination. I've graduated in 2015 and I've had two gap years. I must say I miss school!

studyHain viime vuonna kauppakorkeaakouluun ja kävin Valmennuskeskuksen kurssin, joka kesti n. 2 kuukautta. Kurssiin kuului luennot, verkkomateriaali ja paperiset itseopiskelumateriaalit. Noh, en päässyt ja voin siitä syyttää vain itseäni, huonoa lukusuunnitelmaa ja liian vähäistä lukemista. Mutta virheistä oppii ja tänä vuonna, otan valmennuskurssista kaiken irti ja minähän menen opiskelemaan!

Last year I applied to a school of economics and I had a prep-up course. The course included lectures, web material and paper materials. Well, I didn't get in and I must blame myself, my bad studying plan and reading too little. But, you learn from your mistakes and this year I will go to school!

study2Oppiminen ja opiskelu on ollut mulle - etenkin pienempänä - hankalaa. Koin kahdeksannella luokalla jonkinlaisen ahaa-elämyksen ja aloin ymmärtää, miksi opiskelu on tärkeää ja opin myös, miten just mä opin. Jo yläasteella mun lempiaineeksi muodostui yhteiskuntaoppi ja huomasin pärjääväni siinä aineessa. Lukiossa jatkoin yhteiskuntaopin lukemista (ja melkein kirjoitinkin sen...).

Studying new stuff has been quite difficult to me, especially when I was younger. On 8th grade I realized why studying is so important and I learned my own studying techniques. Social studies became my favorite subject back in on junior high school and I noticed it's the subject I'm good at.

study3Mulle parhaat oppimistekniikat on ääneen lukeminen, asioiden kertaaminen, kirjoittaminen ja luennoilla kuunteleminen. Pääsykokeisiin lukeminen vaatii moneen kertaan kirjojen lukemista ja juurikin sitä lukusuunnitelmaa. Ennen valmennuskurssia tulisi kirjat olla luettu ainakin kaksi kertaa, mutta pelkkä lukeminen ei riitä (toki on niitäkin, jotka oppivat pänttäämällä). Monipuolisuus on mulle tärkeintä!

The best learning techniques to me are reading out loud, rereading things, writing notes and going to lectures. It requires reading the books many many times, but just reading isn't enough (sure there are people who only learn from reading). To me the diversity is the key!

study4Luku-urakka on pitänyt mut kiireisenä ja tulee pitämään vielä melkein kaksi kuukautta. Jokaiseen päivään kuuluu vähintään yksi luento, livenä tai videona. Siihen lisäksi tehtäviä ja kirjojen lukemista. Jos ei näillä eväillä sinne kauppikseen pääse, niin alanvaihto voisi olla viisainta. Mutta sinne mä niin kovasti haluan ja sinne mä tähtään! Onko sulla pääsykokeet tulossa tänä keväänä?

I've been quite busy with studying and I will be for the next two months. If this year I won't make it to school, I have to change the plan. But I so willingly want to go to the school of economics and that's where I'm aiming for! 

6 comments

  1. Oikea asenne - tällä kauppiksen ovet aukeavat sulle varmasti! Tsemppiä luku-urakkaan, kyllä se siitä! Kuten sanotaan - ei duunia, ei tuloksia! ;-)

    Mihin ammattiin muuten haluaisit tähdätä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivotaan parasta! Kiitos paljon Ada! ♥ Markkinointiin ajattelin kauppiksessa suuntautua, eli jotakin siihen liittyvää, mutta suunnitelmat on vielä tosi auki. :-D

      Delete
  2. Huippu asenne! Ihana sinä! Hurrrrjasti tsemppiä urakkaan ja pääsykokeisiin :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Älyttömästi tsemppiä pääsykokeisiin!!
      Vaikutat ihanalta persoonalta ja tämä sun blogi kans tosi kivalta, plussaa tosi söpöstä ulkoasusta! :)
      Jään seurailemaan!

      Delete
    2. Voi kiitos ihanasta kommentista Kati! Tervetuloa! :-)

      Delete